Gitare Jelić

+385 91 540 8340

Nazovite nas

09 - 18h

Pon - pet

Toplička 69

10297 Jakovlje, Zagreb

GITARE JELIĆ

Radionica za izradu i popravak gitara, tambura i žičanih instrumenata

Majstro Željko Jelić

Majstro Željko Jelić rođeni je Osječanin s preko pola stoljeća iskustva u životu, a u izradi glazbala iskustvo je u tinejdžerskoj dobi od 15 godina =)

Nakon umirovljenja (a još i za vrijeme službe) počeo se zanimati za drvo i izrađivati namještaj, ali po početku svog sviračkog puta krajem 2007. – stolove i ormare zamjenjuje tamburama i gitarama. 

U počecima su bile samo tambure za početnike, kasnije se vojvođanski štim usavršio, asortiman se proširio na G štim, farkaš tambure i mandoline, a danas su tu klasične i akustične gitare.

Stručno srednjoškolsko obrazovanje u području tehnike uvelike je pomoglo u razumijevanju materijala, komponenata, procesa izrade glazbala, ali i mogućnost vlastoručne izrade alata i pomagala u proizvodnom procesu. 

Kao tamburaš Majstro Jelić bio je (ili još uvijek je) član KUD-a Croatia iz Zagreba, KUD-a Januševec iz Brdovca, KUD-a Ban Josip Jelačić i Tamburaškog zbora Gaj iz Zaprešića, u kojima nekolicina glazbenika koristi upravo tambure proizašle iz njegovih ruku. Daljnji radovi mogu se pronaći diljem Hrvatske, ali i svijeta.

Po pitanju gitara više vjeruje sviračkom iskustvu nekoliko stručnjaka nego sebi, tako da se u tom svijetu nikada ozbiljnije nije okušao.